...

Hoe lang duurt een domeinverhuizing naar Xitens

  »  Domeinnaam   »   Hoe lang duurt een domeinverhuizing naar Xitens
 
Hoe kunnen we helpen?
Print

Hoe lang duurt een domeinverhuizing naar Xitens

Als je via je klantepaneel of via de website een domeinverhuizing indient, kan hier enige tijd overheen gaan. Hoeveel tijd dit precies is, is per domein-extensie verschillend.

Indien het een .nl, .be, .de, .eu domein betreft zal je domeinnaam binnen enkele uren actief zijn via onze servers.
Bij een .com, .net, .org, .eu etc is het zo dat de eigenaar ( administratief contactadres ) van het domein een e-mail krijgt met daarin de vraag of de domeinnaam verhuisd mag worden.

Zodra hiervoor akkoord is gegeven krijgt de huidige registar hierover bericht. Indien beide akkoord zijn wordt de verhuizing in gang gezet..

De doorlooptijd is sterk afhankelijk van wanneer de eigenaar de goedkeuring geeft en op wat voor termijnen de e-mail gestuurd worden.

Bij deze hebben wij alle veel voorkomende domein-extensies op een rij voor je gezet en hoelang een domeinverhuizing duurt:

• .nl – vrijwel direct na het invoeren van de verhuiscode

• .be – vrijwel direct na het invoeren van de verhuiscode

• .de – vrijwel direct na het invoeren van de verhuiscode

• .eu – vrijwel direct na het invoeren van de verhuiscode

• .com – maximaal 7 dagen

• .net – maximaal 7 dagen

• .org – maximaal 7 dagen

Extra informatie:

Let op als je een domein-extensie zoals .com en .net hebt en deze net geregistreerd is dat je de komende 60 dagen je domein niet kunt verhuizen!

Voor de overige domein-extensies kan dit per domeinnaam verschillen. Wil je er meer over weten? contact dan onze helpdesk en wij informeren je graag.

Na het verhuizen van je domeinnaam kan het enige tijd duren voordat deze zichtbaar is. Dit komt omdat alle nameservers op de wereld bijgewerkt moeten worden.

Table of Contents