...

linkpartners

  »  linkpartners
 Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding?
Linkbuilding is eenvoudigweg het proces van het bouwen van backlinks van andere websites naar die van u. Zoekmachines crawlen de links tussen de afzonderlijke pagina’s op uw website en de links tussen hele websites om te bepalen wat als een goede link telt.

Een link naar uw site stuurt een signaal naar Google dat uw website een kwaliteitsbron is over dit onderwerp, een vermelding waard. Sites met meer backlinks hebben de neiging om hogere rankings te krijgen van Google. SEO’s noemen dit vaak ‘link juice’.

Er zijn veel soorten technieken voor linkbuilding die u kunt gebruiken, en hoewel ze allemaal variëren in moeilijkheidsgraad en complexiteit, is linkbuilding een van de tijdrovende onderdelen van het werk van een SEO. En niet alle links zijn gelijk gemaakt. Zo zal een link van de Guardian veel meer waarde voor je hebben dan een link van de website van een onbekende reisblogger.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?


Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO omdat het zoekmachines helpt nieuwe webpagina’s te ontdekken en bepaalt welke pagina’s hoger in de SERP’s moeten komen.

Google zegt over linkbuilding:

Over het algemeen kunnen webmasters de positie van hun sites verbeteren door backlinks met sites van hoge kwaliteit te maken.

Dit betekent dat wanneer u strategieën voor linkbuilding gebruikt, uw focus moet liggen op het verdienen van links, omdat u geweldige inhoud heeft gemaakt die uw gebruikers willen delen – niet alleen linkbuilding voor zoekmachines.

Linkbuilding is een van de belangrijkste rankingfactoren voor Google, naast:

On-page SEO en contentoptimalisatie
Vertrouwen en autoriteit van de website
Laadsnelheid van de site
Mobielvriendelijkheid
Gebruikerservaringselementen